Waarom Profit Planner?

Wij vinden dat iedere adviseur direct inzicht in en overzicht van de financiële en juridische situatie van zijn klant moet hebben.
Wij geloven er namelijk in dat de klant zijn totale financiën, ofwel onderneming en privé, in één oogopslag wil zien.

De klant wil actueel inzicht in zijn totale nettowaarde en proactief advies ontvangen. Bovendien wil de ondernemer dat de adviseur hem helpt bij het bouwen van een gezond en winstgevend bedrijf. Dit geeft financiële rust voor hem en zijn gezin. Dit doen wij door het koppelen van de benodigde software waardoor iedere adviseur eenvoudig en in korte tijd in staat is om analyses te maken en het financieel plan up-to-date te houden. De adviseur kan zodoende zijn volledige aandacht besteden aan zijn klant.

Profit Planner ontstaan en doel
De naam Profit Planner is afgeleid van het RTL Z-televisieprogramma ‘The Profit’ (in Amerika uitgezonden door CNBC). Hoofrolspeler is investeerder en bedrijvendokter Marcus Lemonis. Lemonis investeert in noodlijdende bedrijven en helpt deze weer profitable te maken.

Hij is beroemd om zijn uitspraak van het belang van de drie P’s: People (het begrip ‘People’ staat voor de mens en zijn kennis, maar ook de afdeling, rol, functies en cultuur), Proces (wat doet een organisatie? Een organisatie structureert activiteiten die onderling samenhang door middel van processen) en Product (waarmee worden de activiteiten uitgevoerd? Hulpmiddelen die gebruikt worden om de uitvoering van processen te ondersteunen). Volgens Lemonis is het nodig voor een bedrijf om minstens twee van de drie P’s goed functionerend te hebben.

Verder verbaast Lemonis zich over het feit dat veel ondernemers niet hun numbers kennen. Dit is cruciaal volgens hem. De roadmap naar succes is het kennen van je actuele financiële positie.

Een andere bekende uitspraak van Lemonis is: “Ik ben echt geen geweldige ondernemer. Ik begrijp zaken, en ik begrijp cijfers, maar ik denk datgene dat ik het meest begrijp, mensen zijn. Uiteindelijk denk ik dat bedrijven falen en mensen falen omdat ze niet samen handelen.”

Samenvattend: Lemonis helpt ondernemers met het bouwen van een gezond en winstgevend bedrijf. Uiteindelijk helpt hij ook de ondernemer als mens, immers een gezond en winstgevend bedrijf levert minder financiële stress op en helpt om de uiteindelijke privédoelen van de ondernemers te realiseren, denk aan helpen kinderen studeren, kopen andere woning, onderneming overdragen aan kinderen, et cetera. Dit sluit aan bij de tagline van Profit Planner. Deze luidt: ‘making financial lives & businesses profitable’. Hiermee wordt duidelijk gemaakt dat zowel de ondernemer in privé als zijn onderneming advies nodig heeft. Deze kunnen niet los van elkaar worden gezien, deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wat Lemonis doet heeft meerwaarde voor de ondernemer in kwestie. Hiervoor heeft een ondernemer veel over. In het geval van Lemonis een aandeel in zijn bedrijf en het uit handen geven van de directie en zeggenschap, in het geval van een adviseur het betalen van zijn doorlopende factuur. Profit Planner heeft de belangrijkste praktijklessen geïntegreerd in haar dienstverlening en product.